Blog Xplore Health

Nou curs semipresencial d’Xplore Health: La Revolució Biotecnològica a l’aula

par: Xplore helath - Catégorie: Other - Novembre 25, 2014

Nou curs semipresencial d’Xplore Health: La Revolució Biotecnològica a l’aula

La Unitat de Difusió de la Recerca Biomèdica a IrsiCaixa i l’Obra Social “la Caixa” ofereixen el curs semipresencial en el marc del programa educatiu europeu Xplore Health. El curs, titulat Apropant la revolució biotecnològica a l’aula, tindrà lloc del 19 de gener al 30 d’abril de 2015, i comptarà amb la col·laboració del Servei Educatiu de Badalona del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El curs se centra en les biotecnologies i pretén facilitar al professorat de secundària una actualització científica entorn a aquesta temàtica. A més, durant les diverses sessions, es presentarà una àmplia varietat d’eines multimèdia, jocs de debat i protocols d’experiments per apropar a les aules els darrers avenços de la recerca en aquest camp.


Els professors i professores que atenguin el curs gaudiran d’un programa complet amb ponències a càrrec d’experts com Luís Ruiz-Ávila, Managing Partner & CEO, Spherium biomed o del catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Santaló, que oferiran una actualització científica i dinamitzaran un debat per reflexionar entorn als aspectes ètics, legals i socials vinculats a aquesta temàtica. El professorat assistent també tindrà l’oportunitat de participar en el taller “Investiga la vacuna de la sida” on podran fer recerca amb un candidat a vacuna d’IrsiCaixa. Finalment, el curs també oferirà dissenys d’activitats d’aula per treballar amb les eines multimèdia i participatives d’Xplore Health, fomentant alhora la indagació i la participació dels estudiants dins el sistema de ciència i innovació.
L’horari de les sessions presencials, que tindran lloc al Cosmocaixa de Barcelona, serà de 16:00h a 19:30h. En total el curs consta de 40 hores combinant el format presencial i el virtual, i el període d’inscripció es tancarà el dia 23 de desembre.

El curs estarà dividit en els següents mòduls:


Mòduls 0 i 1: Introducció i Coneixent l'essència d'Xplore Health (del 19 de gener a l'1 de febrer)
Mòdul 2: Les eines d'Xplore Health (del 2 de febrer al 22 de febrer)
Mòdul 3: Activitats presencials i online: 18 de febrer a CosmoCaixa i conferència online de Luís Ruiz el 25 de Febrer.
Mòdul 4: Tot dissenyant activitats competencials (del 23 de febrer al 8 de març)
Mòdul 5: Projecte final (del 9 al 22 de març)

Laissez un commentaire

Comments

Publier un nouveau commentaire

Le contenu de ce champ est gardé secret et ne sera pas montré publiquement.
CAPTCHA visuel
Entrez les caractères (sans espace) affichés dans l'image.