Blog Xplore Health

Nova edició del curs semipresencial d’Xplore Health: La Revolució Biotecnològica a l’aula

par: XploreHealth - Catégorie: Other - Septembre 04, 2015

Nova edició del curs semipresencial d’Xplore Health: La Revolució Biotecnològica a l’aula

la Unitat de Difusió de la Recerca Biomèdica a IrsiCaixa i l’Obra Social “la Caixa” ofereixen la segona edició del curs semipresencial “apropant la revolució biotecnològica a l’aula”, dins el marc del programa educatiu europeu Xplore Health. El curs tindrà lloc del 12 d’octubre de 2015 al 31 de gener de 2016 i comptarà amb la col·laboració del Servei Educatiu de Badalona del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La diferents sessions se centraran en les biotecnologies i donaran al professorat de secundària una actualització científica en aquest camp. A més, durant el curs, es presentarà una àmplia varietat d’eines multimèdia, jocs de debat i protocols d’experiments per apropar a les aules els darrers avenços de la recerca en l’àmbit de les biotecnologies.

Els professors i professores que atenguin el curs gaudiran d’un programa complet amb ponències a càrrec d’experts com Luís Ruiz-Ávila, Managing Partner & CEO de l’empresa Spherium biomed, o del catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Santaló. En aquestes sessions, s’oferirà una actualització científica i es  dinamitzaran debats per reflexionar entorn als aspectes ètics, legals i socials vinculats a aquesta temàtica. El professorat assistent també tindrà l’oportunitat de participar en el taller “Investiga la vacuna de la sida” on podran fer recerca amb un candidat a vacuna d’IrsiCaixa. Finalment, el curs també oferirà dissenys d’activitats d’aula per treballar amb les eines multimèdia i participatives d’Xplore Health, fomentant alhora la indagació i la participació dels estudiants dins el sistema de ciència i innovació.

L’horari de les sessions presencials, que tindran lloc al Cosmocaixa de Barcelona, serà de 17:30h a 19:30h. En total, el curs consta de 60 hores, combinant el format presencial i el virtual. El període d’inscripció s’obre el dia 10 de setembre i es tancarà el dia 27 del mateix mes.  

 

El curs estarà dividit en els següents mòduls:

Mòduls 0 i 1: Explorant l'Xplore Health: introducció al portal educatiu europeu (del 12 al 25 d’octubre)

Mòdul 2: Les eines d'Xplore Health (del 26 d’octubre al 15 de novembre)

Mòdul 3: Activitats presencials i online: 18 de novembre (o dissabte 21 de novembre) a CosmoCaixa i conferència online de Lluís Ruiz el 18 de novembre.

Mòdul 4: Tot dissenyant activitats competencials (del 26 de novembre al 16 de desembre)

Mòdul 5: Projecte final (del 17 de desembre al 18 de gener)

Laissez un commentaire

Comments

Publier un nouveau commentaire

Le contenu de ce champ est gardé secret et ne sera pas montré publiquement.
CAPTCHA visuel
Entrez les caractères (sans espace) affichés dans l'image.