Blog Xplore Health

Jornades de Controvèrsia Sòcio-Científica i Recerca i Innovació Responsable

par: UDRBio - Catégorie: Other - Septembre 21, 2015

Les jornades es composen de ponències que aborden les Controvèrsies Sòcio-Científiques des de diverses perspectives, amb l’objectiu de donar-ne una visió el més rigorosa i més propera a la pràctica possible. Per això s’ha buscat l’equilibri entre tres perspectives: Projectes Educatius Europeus d’Innovació, Didàctica de les Ciències i Experiències d’aula.

Les jornades tindran lloc els dies 21 Octubre, 4 de novembre i 25 de novembre i es reparteixen en tres sessions en les que els següents ponents descriuran recursos, perspectives i activitats relacionades amb la CSC i la RRI.

[PROVISIONAL. S’estan acabant de concretar detalls de les jornades, per aquesta raó el programa pot experimentar petits canvis]

 

Sessió 1: 21 d’octubre.


Com apropar la recerca a l’educació mitjançant la Recerca i la Innovació Responsables? Presentació dels projectes europeus RRI Tools i Xplore Health. Rosina Malagrida. Coordinadora del Hub nacional del projecte RRI Tools i d’Xplore Health.


Scientix: projectes europeus RRI i CSC. Francisco Pérez. Professor de Secundària (tecnologia) a l’Institut Pompeu Fabra de Martorell i professor associat de Farmacologia de la UB. Ambaixador Adjunt de la xarxa europea Scientix.


Les controvèrsies Sòcio-científiques com a contextos d’aprenentatge. Anna Marbà. Professora Titular al Departament de Didàctica de la Matemàtica i les Ciències Experimentals. Universitat Autònoma de Barcelona.


 

 

Sessió 2: 4 de novembre.


RRI:coltan, fum, texans i vacunes. Educació pel desenvolupament i educació en ciència. Quique Vergara. Professor de Secundària. Escola Maristes Champagnat, Badalona.


Activitats de RRI i CSC llestes per a l’aula: Engaging Science. Mario Barajas. Coordinador nacional del projecte  Europeu Engaging Science.


Actituds i habilitats comunicatives necessàries pel debat sociocientífic a l’aula. Sílvia Lope i Laura Farró. Professores de Secundària. CESIRE, Departament d’Ensenyament.


 

 

Sessió 3: 25 de novembre.


Aprendre química a partir de contextos pseudocentífics. Iván Marchán. Professor de secundària a l’Institut Europa de L’Hospitalet de Llobregat. Universitat Autónoma de Barcelona.


Guies CSCFrame i activitats per aplicar a l’aula el treball integrat de llengua, contexts, i models científics en les controvèrsies sòcio-científiques. Jordi Domènech. Professor de secundària (INS Granollers) i formador al Servei d’Acollida i Immersió Lingüística del Departament d’Ensenyament.


Lectura i anàlisi crítica de la informació. Begonya Oliveras. Professora de Secundària. Institut Obert de Catalunya (IOC) i Departament de Didàctica de la Matemàtica i les Ciències Experimentals de la UAB.

Laissez un commentaire

Comments

Publier un nouveau commentaire

Le contenu de ce champ est gardé secret et ne sera pas montré publiquement.
CAPTCHA visuel
Entrez les caractères (sans espace) affichés dans l'image.