Blog Xplore Health

4rt Curs d’Xplore Health: “Apropant la revolució biotecnològica a l’aula”

przez: Rosina Malagrida - Kategoria: Other - Października 01, 2013

4rt Curs d’Xplore Health:  “Apropant la revolució biotecnològica a l’aula”

Els dies 13 i 27 de novembre i 4 i 11 de desembre de 2013 tindrà lloc al Centre de Recursos Pedagògics de Badalona (Avinguda Maresme, 192-212, a l’IES Eugeni d'Ors), el 4rt curs d’Xplore Health (www.xplorehealth.eu) per a professorat de secundària, organitzat conjuntament per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa (www.irsicaixa.es) i l’Obra Social “la Caixa” (www.obrasocial.lacaixa.es), amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament.


En aquesta edició el curs se centra entorn a “La Revolució Biotecnològica” i té com a objectiu facilitar al professorat una actualització científica entorn a la temàtica així com una àmplia varietat d’eines multimèdia, jocs de debat i protocols d’experiments per apropar els darrers avenços de la recerca en biotecnologies a les aules. El curs farà ús del portal educatiu europeu Xplore Health (www.xplorehealth.eu).


Els assistents al curs podran optar a formar part d’una comunitat online de centres pilot que comparteix bones pràctiques per avançar cap a la implementació d’activitats d’aula basades en la indagació i fent ús de les eines multimèdia d’Xplore Health.
Programa del curs sobre biotecnologies.


Els professors i professores que atenguin el curs gaudiran d’un programa complet amb ponències a càrrec d’experts com Lluis Ruiz, CEO de l’empresa Janus Developments, o del catedràtic de Biologia Cel•lular de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Santaló, que dinamitzarà un debat per reflexionar entorn als aspectes ètics, legals i socials vinculats a aquesta temàtica. El professorat assistent també tindrà l’oportunitat de participar en la recerca d’un potencial fàrmac contra l’aterosclerosi, duent a terme un experiment consistent en una transformació bacteriana, dinamitzada per l’investigador de la Universitat de Barcelona Jonathan Matamala. Finalment, el curs també oferirà guies amb activitats d’aula per treballar amb les eines multimèdia i participatives d’Xplore Health, presentades per la directora del projecte Rosina Malagrida, així com una sessió sobre com desenvolupar-les per fomentar la indagació en l’educació en ciències (Inquiry Based Science Education), a càrrec de la professora de secundària Mercè Guerrero.

 

Subscripcions a http://ow.ly/powEJ 

Zostaw komentarz

Comments

Post new comment

Zawartość tego pola jest poufna i nie będzie pokazywany publicznie.
Image CAPTCHA
Wpisz znaki widoczne na obrazku.