Blog Xplore Health

Xplore Health viatja a Portugal

przez: Living Lab for Health - Kategoria: Other - Czerwca 20, 2017

Xplore Health viatja a Portugal

El Living Lab de Salut d’IrsiCaixa va moderar una sessió del congrés anual de la Xarxa Europea de Museus i Centres de Ciència (ECSITE Annual Conference 2017), que enguany va tenir lloc els dies 16 i 17 de juny a Porto, Portugal. Durant la sessió, es va presentar el projecte Co-ResponsaVIHlitat, desenvolupat en el marc d’Xplore Health, com una de les experiències que el Living Lab de Salut està duent a terme en el marc del projecte europeu EnRRICH, amb l’objectiu de promoure la col·laboració entre diferents actors socials per definir de manera participativa agendes de recerca i innovació i processos de recerca comunitària, a través dels anomenats Science shops.

La metodologia que des del Co-ResponsaVIHlitat s’ha seguit per a l’elaboració d’una agenda de recerca en prevenció del VIH, amb i per als joves, va ser compartida i debatuda durant la sessió. Els participants van poder compartir també necessitats i expectatives a l’hora de col·laborar amb altres actors socials, i van conèixer altres mètodes que s’estan implementant per promoure la participació de múltiples actors.

La sessió també va comptar amb la participació de  Pieter Moerman, director de la Universitat de Twente a Holanda; Sara Calcagnini, cap de programes de ciència i ciutadania del Museu de la Ciencia i la Tecnologia Leonardo da Vinci de Milà; i Maya Halevy, directora del Bloomfield Science Museum Jerusalem i membre del projecte europeu Hypatia per atraure més joves en carreres tècniques i científiques.

Zostaw komentarz

Comments

Post new comment

Zawartość tego pola jest poufna i nie będzie pokazywany publicznie.
Image CAPTCHA
Wpisz znaki widoczne na obrazku.