Blog Xplore Health

3r Curs d’Xplore Health: “Apropant la revolució biotecnològica a l’aula

por: Xplore Health - Categoría: Other - Mayo 09, 2013

 

BREU DESCRIPCIÓ DEL CURS:

 

Els dies 1, 2, 3 i 4 de juliol tindrà lloc a CosmoCaixa Barcelona el 3r curs d’Xplore Health per a professorat de secundària de Catalunya, organitzat conjuntament per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i l’Obra Social “la Caixa”, amb la col·laboració del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i del Parc Científic de Barcelona.

 

En aquesta edició el curs se centra entorn a “La Revolució Biotecnològica” i farà ús del portal educatiu europeu Xplore Health.

 

Els assistents al curs podran optar a formar part d’un programa de centres pilot que inclourà un grup de treball per avançar cap a la implementació d’activitats d’aula basades en la indagació i fent ús de les eines multimèdia d’Xplore Health.

 

 

PLA D’AVALUACIÓ DEL CURS:

 

 - Avaluació de l’aprofitament: quines activitats es duran a terme per comprovar els aprenentatges (realització d’activitats individuals, reflexió en grup, proves,...).

No farem proves però si que treballarem en grups fent experiments, avaluant activitats d’aula, i duent a terme activitats educatives.

 

  -  Criteris de certificació: quines condicions s’han de complir per tal que les persones assistents    obtinguin el certificat.

 

  - Quina serà l’aplicació pràctica a l’aula dels coneixements obtinguts: Els assistents podran treballar diferents continguts del currículum utilitzant les eines d’xplore health i seguint una metodologia basada en la indagació.

 

OBJECTIUS DEL CURS (en 3- 4 punts):

1-     Facilitar al professorat una actualització científica entorn a la temàtica així com formació sobre els aspectes ètics, legals i socials que giren entorn a aquest àmbit

2-     Donar a conèixer una àmplia varietat d’eines multimèdia, jocs de debat i protocols d’experiments per apropar els darrers avenços de la recerca en biotecnologies a les aules.

3-     Presentar i avaluar activitats d’aula basades en la indagació

4-     Dur a terme un taller sobre “Transformació bacteriana i extracció de DNA” amb mostres reals d’un Grup de recerca de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona que estudia un possible tractament contra l’Arterosclerosi 

 

CONTINGUT DEL CURS:

Els professors i professores que atenguin el curs gaudiran d’un programa complet amb ponències a càrrec d’experts com Lluis Ruiz, CEO de l’empresa Janus Developments, o del catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Santaló, que dinamitzarà un debat per reflexionar entorn als aspectes ètics, legals i socials vinculats a aquesta temàtica. El professorat assistent també tindrà l’oportunitat de participar en la recerca d’un potencial fàrmac contra l’aterosclerosi, duent a terme un experiment consistent en una transformació bacteriana, dinamitzada per la investigadora de la Universitat de Barcelona Theresa León. Finalment, el curs també oferirà dissenys d’activitats d’aula per treballar amb les eines multimèdia i participatives d’Xplore  Health.

 

Déjanos tu comentario

Comentarios

Most help articles on the web are inaccurate or inrcteoenh. Not this!

Enviar nuevo comentario

El contenido de este campo se mantiene como privado y no se muestra públicamente.
CAPTCHA de imagen
Introduzca los caracteres que aparecen en la imagen.